Grupni paket
Gastronomija sjeverne Dalmacije
Ovim putovanjem dobit ćete priliku kušati dio hrvatske kuhinje. Istražite s nama "delicije" koje su tipične za regiju sjeverne Dalmacije. Unaprijed Vam želimo dobar tek!
-
1. dan: dolazak regija Zadar
Smještaj i večera u hotelu -
2. dan: Razgled grada Zadra i degustacija Maraschina
vožnja ca. 20 minuta Osjetite dašak prošlosti šetajući ili razgledavajući gradske zidine, orgulje, rimski forum, romaničku katedralu Sv.Stošije, crkvu Sv. Donata – jednu od najstarijih hrvatskih crkava, doživite brojne spomenike, palače i trgove. Naš vodič pomoći će Vam da osjetite skrivenu ljepotu ovoga grada. Grupe se ponovo okupljaju gdje ih očekuje dagustacija poznatog likera Maraschina. -
3. dan: Otok Pag i degustacija paškog sira
Otok Pag spojen je mostom s obalom i udaljen je cca. 30 km od Zadra. Panoramskom vožnjom otkrit će te različite strane otoka Paga: kamenitu obalu, šljunčane plaže, aromatičnu floru,... Sladokusci na otoku Pagu mogu otkriti nešto posebno, najbolji ovčiji sir u Hrvatskoj, paški sir. Tajna ovoga sira je aromatično bilje kojim se hrane ovce i zbog toga je okus poseban. -
4. dan: Ručak u zasdarskom zaleđu
Samo nekoliko kilometara od obale možete otkriti prekrasan krajolik između jadranske obale i visokog Velebita. Posjećuje se tipičan restoran gdje će biti organiziran ručak: Janjetina s ražnja. -
5. dan: Razgled Nina i večera u konobi
Nekoć hrvatski kraljevski grad i jedan od važnih kulturnih središta, o čemu svjedoče i mnogi spomenici ranohrvatske arhitekture osmog i devetog stoljeća. Posebno je zanimljiva i crkva sv.Križa za koju se smatra da je najmanja katedrala na svijetu. Nakon razgleda muzeja, odlazi se u jednu od konoba gdje će biti organizirana večera -
6. dan: nakon doručak započinje putovanje kući